назад

1 липня 2015 року відкрились двері для громаданян Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

«Хочеш жити в правовій державі, стань рабом закону»

До цих слів навряд чи щось можна додати. Закон повинен бути один для всіх. І право на захист за Конституцією нашої держави також повинен мати кожен громадянин незалежно від рівня матеріального забезпечення.

 Саме з метою правової освіти та дієвої допомоги соціально вразливим верствам населення України з 1 липня цього року розпочали свою роботу 100 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги  в усіх областях нашої держави. Немає сумнівів у тому, що громади виграють від створення зазначених Центрів. Розвиток системи безоплатної вторинної правової допомоги покликаний  сприяти правовій культурі громадян, підняттю рівня довіри до правоохоронних органів, до держави, яка взяла на себе відповідальність  захищати інтереси соціально незахищених категорій. На сьогодні люди одержали можливість обирати оптимальну для них модель правової допомоги через новостворені Центри або залучення для надання юридичних послуг субєктів приватного права. Фахівці установи надаватимуть допомогу в складанні процесуальних документів (позовних заяв) та забезпечуватимуть участь адвокатів для захисту інтересів громадян у судах.

 Охтирський місцевий центр з надання вторинної безоплатної правової допомоги, який розташований за адресою: вул. Леніна, 13, розпочав свою роботу 1 липня. Отримати послуги в ньому можуть не тільки жителі міста Охтирки, а Тростянецького, Охтирського, Лебединського та Великописарівського районів.   Фахівці місцевого центру пріоритетами у своїй роботі визначили:

          °відкритість для всіх громадян, які мають право на вторинну безоплатну правову допомогу;

          °дієвість у прийнятті рішень ;

          °якість послуг, що    будуть надаватися жителям громади.

Нагадуємо єдиний телефонний номер системи безоплатної вторинної правової допомоги:  

0 800 21 31 03