назад
25.07.13

2 вересня 2013 року буде оголошено прийом документів на четвертий конкурс з відбору адвокатів для надання БВПД

Konkurs25 липня 2013 року прийнято наказ Міністерства юстиції України № 752/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги» та затверджено План-графік  його проведення.

Прийом та реєстрація головними управліннями юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі заяв і документів на участь у конкурсі триватиме з 2 вересня по 2 жовтня цього року.

Перший етап конкурсу – розгляд конкурсними комісіями документів від претендентів триватиме з 14 по 17 жовтня;

Другий етап – анонімне письмове тестування – відбудеться одночасно в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі 18 жовтня;

Третій етап – індивідуальні співбесіди з претендентами – відбудуться у регіонах з 21 по 25 жовтня 2013 року.

Оголошення про проведення конкурсу буде оприлюднено на офіційних веб-сайтах Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги, головних управлінь юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, а також у засобах масової інформації до 2 вересня 2013 року.

Наказом визначено, що мінімальна підсумкова оцінка претендента, достатня для його включення до реєстрів адвокатів, складає 3,6 бала. Разом з тим Міністерством юстиції переглядаються критерії оцінювання претендентів, зокрема, у зв’язку з необхідністю їх збалансування.

Так, враховуючи, що з 1 січня 2014 року передбачається надання безоплатної вторинної правової допомоги в адміністративних та цивільних справах, питома вага критерію «спеціалізація адвоката» збільшується таким чином, щоб надати преференції претендента ,які мають відповідну спеціалізацію.

Крім того, за рахунок питомої ваги критерію «досвід адвокатської діяльності» підвищується вага критерію «мотивація до надання безоплатної правової допомоги». Цей крок  покликаний сприяти залученню до системи адвокатів, готових до цілодобового надання усіх видів правової допомоги у випадках затримання осіб.