назад
24.09.15

23 вересня 2015 року відбулося засідання круглого столу щодо посилення співпраці між органами адвокатського самоврядування та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області

23 вересня 2015 року о 10.00 год. в приміщенні готелю “Дворцовий” за адресою: м. Кіровоград, вул. Фрунзе, 16/32, відбулося засідання круглого столу на тему “Посилення співпраці між органами адвокатського самоврядування та центрамиз надання безоплатної правової допомоги”.

У заході брали участь голова Ради адвокатів Кіровоградської області Галина Ромаданова, голова КДКА Кіровоградської області Микола Пільгуй, голова Дисциплінарної палати КДКА Анатолій Звіздун, голова Кіровоградського відокремленого підрозділу ГО “Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу” Володимир Буряк, заступник директора Регіонального центруз надання безоплатної вторинної правової допомогиу Кіровоградській області Олена Шишкарьова,директор Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Батранюк, начальники відділів та спеціалісти Регіонального та Кіровоградського місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

На засіданні круглого столу були розглянуті питання щодо залучення адвокатів до роботи в системібезоплатної вторинної правової допомоги та їх участі у восьмому конкурсі з відбору адвокатів, укладення з ними договорів на постійній або тимчасовій основі; вимог до професійної етики адвокатів, які постають у зв’язку з практичною реалізацією вимог Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, зокрема забезпечення надання з 1 липня 2015 року безоплатної вторинної правової допомогисоціально вразливим та незахищеним верствам населення (малозабезпечені громадяни, учасники АТО, інваліди, представники дітей-сиріт); вимог до адвокатів у зв’язку із забезпеченням надання безоплатної вторинної правової допомоги біженцям та особам, які потребують додаткового або тимчасового захисту та у разі якщо така особа оскаржує рішення з приводу статусу біженця.

Разом з цим, на засіданні круглого столу були обговорені та узагальнені проблемні питання, що виникають у зв’язку із забезпеченням надання адвокатамибезоплатної вторинної правової допомогизасудженим особам та розроблення стандартів якостібезоплатної вторинної правової допомогив цивільних та адміністративних справах.  

За підсумкамикруглогостолу учасники домовились про необхідність єдності та взаємодії між органами адвокатського самоврядування та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також схвалили узагальнений звіт за результатами проведення круглих столів “Взаємодія між системою надання безоплатної правової допомоги та адвокатурою. Стимулювання регіональних ініціатив, спрямованих на реалізацію Меморандуму про співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України”, що відбулися в регіонах України протягом березня-квітня 2015 року.


DSCN1009


DSCN1021