назад

30 вересня 2015 року проведено прес-конференцію на тему: “Безоплатний адвокат для вразливої категорії громадян”

30 вересня 2015 року в міському прес-центрі “Odessit.ua” проведено прес-конференцію, присвячену інформуванню про нові можливість для вразливих категорій громадян щодо отримання безоплатної правової допомоги адвоката для захисту їх прав та інтересів у суді.

Про забезпечення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя розповіли заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Одеській області Ганна Пучкова, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Світлана Клішина, директор Першого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Петро Кустура, директор Другого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Бондаренко, директор Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Лавренюк.

Press-konf 011

Про поняття безоплатної первинної правової допомоги та порядок її отримання в органах державної влади та органах місцевого самоврядування розповіла Ганна Пучкова, яка також зауважила, що у випадку, коли особа потребує безоплатної вторинної правової допомоги її направляють до центрів з надання такої допомоги.

Світлана Клішина повідомила про порядок роботи системи безоплатної вторинної правової допомоги в цілому та звернула увагу, що з липня 2015 року у громадян з’явилась можливість отримати послуги безоплатного для них адвоката в цивільних та адміністративних справах. Також, зауважила на високій якості правової допомоги, яка надається адвокатами системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Press-konf 022JPG

 

Про категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, доповіла Ірина Бондаренко.

 

Петро Кустура навів приклади успішного вирішення справ клієнтів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, про відновлення переважного права ветерана війни на участь у гаражному кооперативі, відшкодування шкоди потерпілим від дорожньо-транспортної пригоди.

 

Щодо співпраці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, зокрема, з Головним територіальним управлінням юстиції в Одеській області та відповідними районними управліннями юстиції, Комунальною установою “Правова допомога” та громадськими організаціями розповіла Алла Лавренюк. З цього питання Світлана Клішина зауважила, що у випадку коли особа потребує не вторинної правової допомоги, а надання лише консультації, то місцеві центри направивши клієнта до своїх партнерів – суб’єктів надання безоплатної первинної правової допомоги, перевіряють чи була надана особі така допомога задля забезпечення надання послуг високої якості.

Press-konf 033


 

Відеозапис прес-конференції доступний за посиланням https://youtu.be/aGruof-VYT8