назад

Про ненасильницькі методи захисту прав дітей шляхом використання послуги примирення та порозуміння (медіації) обговорювали в Івано-Франківську

На запрошення громадської організації «Родина Кольпінга на Прикарпатті», партнера системи безоплатної правової допомоги, керівництво Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області 9 жовтня взяло участь у практичному семінарі «Ненасильницькі методи захисту прав дітей шляхом використання послуги примирення та порозуміння (медіації)».

2

Практичний семінар проводився з метою вироблення ефективного механізму взаємодії суб’єктів соціальної роботи у питаннях запобігання та вирішення сімейних конфліктів, під час яких страждають діти, як робити так, аби мінімізувати дитячі страждання.

8

На зустрічі розглядалися питання застосування процедури Медіації як примирення та порозуміння в сім’ях, де виховують дітей.

3

У межах заходу відбулася презентація «Центру медіації Прикарпаття» та підписання Меморандуму про співпрацю між виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та громадською організацією «Родина Кольпінга на Прикарпатті» щодо впровадження та надання соціальної послуги посередництва (медіації) в місті.

4

Міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківом та головою громадської організації «Родина Кольпінга на Прикарпатті» Володимиром Шегдою вручено сертифікати сімейним медіаторам, які пройшли навчання по програмі «Базові навички медіатора. Основни сімейної медіації» впродовж грудня 2018-березня 2019 року.

5

Важливо зазначити, що громадською організацією «Родина Кольпінга на Прикарпатті» реалізується проект «Ресурсний центр допомоги родини в кризі» з метою організації надання соціально-психологічної допомоги дітям та сім’ям, які постраждали внаслідок конфлікту населення України. З грудня 2018 року впроваджуються заходи з організації та надання соціальної послуги посередництва (медіації) особам та сім’ям з дітьми, оскільки даний напрямок відповідає цілям діяльності організації. Дана послуга є важливим способом вирішення конфліктів у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, сім’ях опікунів, піклувальників та сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують отримання такої послуги.

6

У роботі семінару брали участь заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук, Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмила Непийвода, керівник філії Державна установа «Центр пробації» в Івано-Франківській області Оксана Устимчук, член Національної асоціації медіаторів України та Асоціації сімейних медіаторів України, адвокат, медіатор Євгенія Чмихова, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення якості її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області, адвокат Мирослава Аннюк, начальник служби у справах дітей виконкому Івано-Франківської міської ради Ірина Рохман, представники громадської організації «КримСОС».

7