назад

7-12 грудня проходив «Всеукраїнский тиждень права»

12380542 1004263066310325 1895358670 nРегіональний та місцеві центри з надання БВПД Херсонщини взяли активну участь у «Всеукраїнскому тижні права».

У першу чергу, було проведено ряд зустрічей з учнями та студентами більш, ніж 25 навчальних закладів – насамперед у школах. Дітям розповідали не лише про їхні права, а й про необхідність дотримання законів. Хлопці та дівчати дізнались чимало нового і отримали відповіді на всі питання, які їх цікавили.

Активна співпраця була налагоджена і з засобами масової інформації. У рамках «тижня права» були проведені виступи на місцевому телебаченні та радіо, проведено ряд інтерв’ю у редакціях друкованих та інтернет-видань.

Основна мета цих заходів – донести людям про існування системи безоплатної правової допомоги, аби вони могли нею скористатися. Також значна увага акцентувалась на юридичній підтримці учасників АТО.

Аби розповісти про права та можливість доступу до безоплатної правової допомоги особам, які тримаються в умовах несвободи, були організовані виступи в чотирьох виправних колоніях. Зустрічі проходили як з засудженими, так і співробітниками пенітенціарної системи. Не оминули також і ізолятори тимчасового тримання та кримінально-виконавчі інспекції.

З метою налагодження співпраці та донесення інформації про функціонування системи БВПД було проведено чимало робочих зустрічей та практичних семінарів з громадськими організаціями та державними установами. Не забули і про військові комісаріати, аби об’єднати зусилля для надання допомоги учасникам бойових дій.

Слід зазначити, що подібні заходи центри з надання БВПД проводять не лише з нагоди всеукраїнських акцій. Така робота проводиться постійно і обов’язково продовжуватиметься. Головне, щоб з кожним днем все більше людей могли реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу.

{gallery}images/20151212-tyzhden-prava{/gallery}