назад

Спільно протидіяти насильству

Скоординувати зусилля органів державної влади, державних закладів та громадських організацій у напрямку протидії гендерній дискримінації, попередження насильства в сім’ї та торгівлі людьми. Саме такою є мета регіональної координаційної ради з питань гендерної політики, протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству, участь у черговому засідання якої 27 листопада взяла директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталія Смолярчук.

Серед обговорених питань – проведення інформаційної кампанії у межах Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, що проходить в області за участі й представників системи БПД Волині.

“Особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі відповідно до статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу таких осіб до правосуддя і включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на таку допомогу в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру”, – наголосила під час виступу Наталія Смолярчук, акцентувавши увагу членів координаційної ради на тому, що протидія насильству – пріоритет діяльності системи БПД.

Разом із тим, зазначила, що особи, котрі постраждали від насильства, можуть отримати правову допомогу, особисто звернувшись до найближчого місцевого центру з надання БВПД/бюро правової допомоги або ж зателефонувати до єдиного контакт-центру системи БПД за номером 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно в межах всієї України). Також можна звернутись за консультацією до сімейних радників Волині – Віктора Вальчука (юриста, який працює у галузі протидії домашньому насильству з 2000 року) та Євгенії Коваленко (адвокатеси, яка співпрацює із системою БПД). Вони приймають громадян щосереди з 14.00 до 17.00 у Луцькому місцевому центрі з надання БВПД.