назад
06.03.20

8 березня – свято квітів чи рівноправ’я жінок? Говоримо на актуальну тему з школярами

Наближається 8 березня, і кожен повинен усвідомлювати, що це не свято підборів, квітів і подарунків для жінок, а в першу чергу свято прав жінок, яке виникло на підтримку рівноправ’я жінок і чоловіків, саме про це і говорив з учнями 9х та 10х класів директор Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві – Михайло Харін під час освітнього заходу який організований Київською молодіжною бібліотекою «Молода Гвардія».

Свій початок історія цього свята веде від серпня 1910 року, коли в Копенгагені понад сто учасниць Другої міжнародної конференції жінок-соціалісток із 17 країн світу одностайно схвалили рішення: щороку у березні відзначати Міжнародний жіночий день – день солідарності жінок у боротьбі за рівноправність, саме з нагадування про це розпочав захід Михайло Харін.

Продовжуючи бесіду з дітьми, яка супроводжувалась дискусією, а для кращого сприйняття теми, використанням підходу  форум-театру, під час якого школярі самостійно зіграли ранок звичайної сім’ї, присутні мали можливість обговорити питання гендерних стереотипів, дотримання рівноправ’я у родині та суспільстві, а також висловитися щодо власних поглядів з приводу того, що означає бути жінкою, а що чоловіком. Всі учні одностайно дійшли до висновку – незалежно від статі, головне залишатися людиною.

На закінчення заходу, діти та вчителі мали можливість подискутувати з приводу  теми заходу, поділитися власним досвідом, вони хоч і дити а його вже мають, а також запам’ятати назавжди, що свої права необхідно захищати, а у цьому допоможе система безоплатної правової допомоги.