назад

Адресна правова допомога з питань визнання права власності на спадкове майно

З метою надання адресної правової допомоги, 15 листопада 2019 року, фахівці Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали громадянку похилого віку з особливими потребами, яка потребувала юридичної консультації щодо визнання права власності на спадкове майно.

Під час консультації клієнтці було роз’яснено порядок прийняття спадщини, зокрема в судовому порядку, порядок сплати судового збору за зазначеним вище питанням.

Також наголошено, що визнання права власності на спадкове майно в судовому порядку є винятковим способом захисту, що має застосовуватися, якщо існують перешкоди для оформлення спадкових прав у нотаріальному порядку, в тому числі й у випадку визначення судом за позовом спадкоємця додаткового строку для прийняття спадщини.

Працівники центру прийняли звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та пакет документів, що підтверджують право суб’єкта на БВПД, посвідчено довіреність на представництво інтересів клієнта.