назад

Адвокат системи безоплатної правової допомоги Сумщини захистив права автовласника

«Тихіше їдеш – далі будеш» – говориться  в народній приказці. Та автовласники знають, що на дорозі можуть трапитися різні непередбачувані ситуації. Одна з таких і сталася з нашим клієнтом, який звернувся до Липоводолинського бюро правової допомоги задля оскарження протоколу про адміністративне правопорушення. Чоловік розповів про те, що він їхав на своїй автівці  додому в с. Подільки Липоводолинського району та пробив колесо на дорозі, після чого здійснив заміну колеса на запасне. На шляху його зупинив інспектор патрульної поліції та склав протокол про адміністративне правопорушення на підставі того, що у автомобіля різні протектори шин на колесах. Громадянин вважав, що стягнення є неправомірним, бо він намагався пояснити поліціянту про пригоду та показав у багажнику пробите колесо.

У зв’язку з цією пригодою клієнт звернувся за допомогою до Липоводолинського бюро правової допомоги, що є структурним підрозділом Конотопського місцевого центру з надання БВПД. Перевіривши належність громадянина до суб’єктів, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, Центром видано доручення адвокату Олегу Ганненку для складання процесуальних документів та представництва інтересів в суді щодо оскарження протоколу про адміністративне правопорушення.

Адвокат вивчив обставини справи, детально проаналізував документи та узгодив правову позицію з клієнтом, після чого склав адміністративний позов.

Суддя Липоводолинського районного суду Сумської області, розглянувши справу у відкритому судовому засіданні та заслухавши доводи позивача та його представника адвоката Олега Ганненка, дійшов висновку про незаконність адміністративного стягнення та скасував постанову про накладення адміністративного стягнення.

Таким чином, права та інтереси клієнта системи безоплатної правової допомоги були захищені.