назад

Адвокат системи БПД відстояла порушене право АТОвця

ATO shevronДо Першого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин В. з метою вирішення питання щодо незаконного звільнення його зі служби у військовому резерві Збройних Сил України.

Варто зазначити, що за суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу громадянин В. відноситься до ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Суть справи полягала в тому, що особа у 2012 році уклала контракт з командиром військової частини про проходження громадянами України служби у військовому резерві Збройних Сил України та був прийнятий на службу у військовому резерві. У 2012-2013 роках та березні 2014 року його належним чином викликали на навчальні збори листами-повідомленнями.

З липня 2014-го року громадянин В. перебував у зоні проведення Антитерористичної операції.

У 2017 році йому стало відомо про те, що він звільнений зі служби у військовому резерві у зв’язку із систематичним невиконанням умов договору.

Не погоджуючись із наказом про звільнення, ним було подано клопотання про скасування такого наказу: одноразова неявка на збори резервістів з поважних на те причин, а саме перебуванні на території проведення антитерористичної операції – не є підставою для звільнення. Однак, в цьому йому було відмовлено, внаслідок чого військовослужбовцю з адвокатом довелось відстоювати свої права в суді.

З метою захисту інтересів клієнта, адвокат Оксана Ощипок підготував позовну заяву. У ній адвокатка повно та всебічно обгрунтувала позовні вимоги, які полягали у визнанні протиправними рішення та наказу, зобов’язанні до вчинення дій.

Адже, відповідно до вимог ч. 1 ст. 6 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб’єкта владних повноважень порушені її права, свободи або інтереси.

Судом першої інстанції позовні вимоги задоволено повністю, визнано протиправним та скасовано наказ про звільнення військовослужбовця.

Нагадаємо, за детальною інформацією з питань отримання правової допомоги звертайтесь у Перший львівський місцевий центр з надання БВПД за адресою:

м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 71; конт.тел.(032) 237-08-09.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).