назад
17.09.14

Адвокатам БВПД на Луганщині протягом двох тижнів вересня видано 51 доручення для здійснення правового захисту особам, які його потребують

LuganskКоординаційний центр продовжує інформувати про стан надання безоплатної вторинної допомоги у зоні проведення антитерористичної операції на Луганщині.

Так, у період з 01 по 14 вересня 2014 року Луганським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги опрацьовано 51 запит на надання БВПД та видано відповідні доручення адвокатам, зокрема:

24 – для здійснення захисту затриманих за підозрою у вчиненні злочину;

5 – для здійснення захисту затриманих в адміністративному порядку;

21 – для здійснення захисту за призначенням;

2 – для проведення окремої процесуальної дії.

 БВПД надавалась у наступних кримінальних провадженнях, не пов’язаних із терористичною діяльністю

Стаття КК України

Зміст статті

Кількість затриманих в порядку ст. 208, або за ухвалою суду

Кількість постанов/ухвал про здійснення захисту за призначенням

115 ч. 1

Умисне вбивство

2 (ст. 208)

2

115 ч. 2

Умисне вбивство

3

121 ч. 2

Умисне тяжке тілесне ушкодження

1 (ст. 208),

1 (ухвала суду)

1

185 ч. 2

Крадіжка

2

185 ч. 3

Крадіжка

1 (ухвала суду)

4

186 ч. 2

Грабіж

1 (ст. 208),

1 (ухвала суду)

263 ч. 1

Незаконне поводження зі зброєю, бойовими

припасами або вибуховими речовинами

1 (ст. 208), 1 – не суб’єкт надання БВПД

289 ч. 1

Незаконне заволодіння транспортним засобом

2 (ст. 208)

289 ч. 2

Незаконне заволодіння транспортним засобом

1 (ст. 208)

307 ч. 2

Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів

1

 

Питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру

1

Що ж до кримінальних проваджень за вчинення злочинів, пов’язаних із терористичною діяльністю на території області, центр було повідомлено про наступні затримання в порядку статті 208 КПК України та винесено постанови/ухвали про здійснення захисту за призначенням/проведення окремої процесуальної дії за підозрою у вчиненні таких злочинів:

  • ст. 110 ч. 2 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) співробітниками СУ ГУМВС України в Луганській області було затримано 1 особу;
  • ст. 258-3 ч. 1 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації) співробітниками УСБУ в Луганській області було затримано 4 особи, у відношенні 2 осіб було винесено постанову про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням та 1 особи – про проведення окремої процесуальної дії;
  • ст.260 КК України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) співробітниками СУ ГУМВС України в Луганській області було затримано 7 осіб, у відношенні 6 осіб було винесено постанову про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням.

Станом на сьогодні продовжують надавати безоплатну вторинну правову допомогу 16 адвокатів. Деякі з них переїхали безпосередньо з м. Луганська та залучаються до здійснення захисту осіб у тих районах Луганської області, де відбуваються затримання. У зазначений період (01 – 14.09.2014) Луганський центр БВПД було повідомлено про випадки затримання осіб у наступних адміністративних одиницях Луганської області: м. Кремінна, м. Сєвєродонецьк, м. Лисичанськ, м. Рубіжне, м. Сватове, м. Старобільськ та населених пунктах Новопсковського району. Надходили ухвали про призначення захисника для здійснення захисту за призначенням/проведення окремої процесуальної дії з Рубіжанського міського суду, Сватівського районного суду та Сєвєродонецького міського суду.

Нагадаємо, що у зв’язку із діяльністю на території області терористичних бандформувань та інших незаконних військових формувань, складної гуманітарної ситуації в обласному центрі та загрози для життя Луганський центр БВПД наразі тимчасово здійснює свою діяльність у смт. Мілове Луганської області.

Про подальшу ситуацію із наданням БВПД в області інформуватимемо й надалі.

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+