назад
03.11.14

Андрій Вишневський зустрівся із адвокатами Сумщини

03 11 14 SumyСьогодні, 3 листопада, у м. Суми пройшов 3-ій етап (індивідуальні співбесіди) 6-го конкурсу з відбору адвокатів до системи БПД. Участь у складі конкурсної комісії взяв директор Координаційного центру.

По закінченню Андрій Вишневський провів робочу зустріч із 60-ма адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на Сумщині та співпрацюють із Сумським центром БВПД, а також 14 адвокатами, які  сьогодні взяли участь в індивідуальних співбесідах у рамках конкурсу. У робочій нараді також прийняли участь в.о. начальника Головного управління юстиції у Сумській області Валентина Трошечко, директор Сумського центру БВПД Олена Демченко, голова ради адвокатів Сумської області Олександра Ковальова, представники Сумського центру БВПД.

Учасники обговорили актуальні питання та стан надання БВПД в області та в цілому у країні. Зокрема, щодо змін у законодавстві України стосовно надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також розмовляли про стандарти якості надання БВПД та результати перших місяців роботи системи, посилення фінансової мотивації адвокатів у зв’язку із прийняттям нової редакції постанови «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу», нових форм звітності у відповідності до Наказу Міністерства юстиції № 1702/5 від 16.10.2014 «Про затвердження форми акта надання безоплатної вторинної правової допомоги та додатків до нього», а також подальші перспективи розвитку системи та ін.

Окрім того, сьогодні Андрій Вишневський дав інтерв’ю місцевому телеканалу «ATV» щодо завершення індивідуальних співбесід у рамках конкурсу у Сумах, останніх законодавчих змін у країні, які стосуються сфери безоплатної правової допомоги, роботи адвокатів системи, взаємодії системи із  правоохоронними органами та майбутніх перспектив розвитку системи.

Завтра запланована участь директора Координаційного центру у 3-му етапі конкурсу з відбору адвокатів у м. Чернігів.

03 11 14 Sumy1
 
03 11 14 Sumy3
 
03 11 14 Sumy4
 
03 11 14 Sumy5
 
03 11 14 Sumy6

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+