назад

Багатостороння зустріч за участі Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД у місті Києві щодо питання надання безоплатної правової допомоги учасникам АТО

111

17 вересня 2015 року відбулась робоча зустріч стосовно визначення спільних кроків, спрямованих на покращення доступу до безоплатної правової допомоги учасників АТО та членів їх сімей.

Участь у зустрічі взяли представники регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в місті Києві, представники Української фундації правової допомоги, громадських організацій, які надають правову допомогу учасникам АТО і членам їх сімей та адвокати.

На зустрічі програмний директор Української фундації правової допомоги Антоніна Бондаренко презентувала проект “Мережа безоплатної правової допомоги військовослужбовцям, які беруть/брали участь в АТО”.

444

Було обговорено питання співпраці між центрами та громадськими організаціями щодо надання кваліфікованої правової допомоги учасникам АТО, обмін кращими практиками надання правової допомоги, поширення інформаційних та довідкових матеріалів, навчання юристів та адвокатів, які надають таку допомогу.

222

За результатами зустрічі було підписано багатосторонній меморандум про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в м. Києві, Українською фундацією правової допомоги, ГО «Правова допомога 3222», ГО «Юридична сотня», Київським центром права, ВГО «Адвокат захисник вітчизни», Координаційним центром з надання правової допомоги, учасникам АТО та іншими.

333

 

Також було складено План реалізації зазначеного меморандуму та визначено основні напрямки співпраці, зокрема, систематизація актуальних питань та правових проблем щодо яких звертаються учасники АТО та члени їх сімей, поширення кращих практик захисту, розроблення інформаційних буклетів, залучення представників центрів до проведення інформаційно-розяснювальної роботи, спрямованої на підвищення рівня правової освіти та поширення інформації про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги, проведення навчальних заходів, виїзних зустрічей для учасників АТО та інші.