назад

Бесіди з правових питань відбулися в Хмельницькому

Роз’яснювальні бесіди про гарантовані державою інструменти для вирішення повсякденних правових питань відбулися в Хмельницькому. З представниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та особами, які перебувають на обліку в Хмельницькому міському центрі зайнятості, спілкувалася заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва.

Гарантоване право на безоплатну правову допомогу, трудові права громадян, можливості правничої енциклопедії WikiLegalAid – це неповний перелік питань, які Олена Варфоломєєва, заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, порушила перед своїми слухачами 17 лютого.

Цього дня відбулось дві зустрічі: з представниками місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з Віньковецького, Деражнянського, Старокостянтинівського, Теофіпольського та Ярмолинецького районів на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області, а також з особами, які перебувають на обліку в Хмельницькому міському центрі зайнятості.

Під час бесід юристка пояснила громадянам, як вони можуть захистити свої права за допомогою інструментів, гарантованих державою, запропонувала скористатися зручною правничою енциклопедією WikiLegalAid, де кожен може знайти юридичну консультацію з питання, що його цікавить.

«Щодня ви можете отримати фахові правничі поради у центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро. Роз’яснення законодавства та консультації безкоштовні для всіх. В цивільних та адміністративних справах послуги представництва інтересів осіб у суді держава забезпечує вразливим категоріям громадян», – зазначила Олена Варфоломєєва.

До бесіди з безробітними долучилася також представниця управління Держпраці у Хмельницькій області, тож кожен охочий міг отримати роз’яснення з трудового законодавства. Зазначимо, що наприкінці минулого року центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги області підписали Меморандум про співпрацю з управлінням. Основне завдання об’єднання зусиль двох інституцій – інформування громадян про їхні трудові права, захист цих прав та запобігання їх порушенню.