назад

Безоплатна правова допомога для інвалідів

press irshava 1   Мукачівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  долучився до обговорення проблем людей з обмеженими фізичними можливостями. Директор центру Костянтин Молнар та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Мирослава Пилипчинець на запрошення Закарпатського обласного товариства інвалідів взяли участь у засіданні «круглого столу» на тему «Виконання регіональної Програми забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими можливостями до об’єктів громадського призначення в місті Іршава та Іршавському районі».

    На зустрічі керівники та активісти місцевих і районних осередків товариства обговорили чимало наболілих проблем, з якими зіштовхуються інваліди. Серед проблемних питань – і ефективний доступ людей з обмеженими властивостями до правосуддя, захист своїх прав і законних інтересів. Адже, як показує досвід, більшість громадян цієї категорії не мають можливості отримати платну юридичну консультацію, і тим більше найняти адвоката. Саме на це актуальне питання звернув увагу у своєму виступі директор Мукачівського місцевого центру Костянтин Молнар.  Насамперед він поінформував присутніх про мережу місцевих центрів, які розпочали роботу на Закарпатті із 1 липня. Він також наголосив, що саме в ці інституції можуть звертатися соціально незахищені категорії, в тому числі й інваліди, аби безоплатно отримати правову допомогу для представництва у судах в цивільних та адміністративних спорах.
     Про механізм роботи місцевих центрів, порядок звернення і призначення адвоката в разі потреби розповіла присутнім начальник відділу Мукачівського місцевого центру Мирослава Пилипчинець. «Всі, хто звертається до центру, навіть ті, хто не входить до списку осіб, яким надається безоплатна вторинна правова допомога, отримують фахові консультації. Ми не залишаємо без уваги жодної людини, яка звертається за допомогою», – наголосила М.Пилипчинець.

{module irshava}