назад

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА – НА КРОК БЛИЖЧЕ

IMG 4395 1 липня 2015 року в приміщенні Ковельського міського культурно-просвітницького центру відбувся круглий стіл з нагоди відкриття Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Участь в роботі круглого столу взяли:

Ростислав Руденко, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області;

Євгеній Блащук, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області

Василь Ковальчук, директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги;

Олена Матвійчук, голова Волинської обласної громадської організації «Центр правової допомоги»,

IMG 4400

а також представники Ковельської районної державної адміністрації, Ковельської районної ради, Ковельської міжрайонної прокуратури, органів соціального захисту населення, громадськості міста, а також місцевих та регіональних ЗМІ.

IMG 4379

Зі вступним словом виступив директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Ковальчук, який зокрема, зазначив: «безоплатна вторинна правова допомога, яка надаватиметься в Ковельському місцевому центрі, включатиме такі види правових послуг, як здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складення документів процесуального характеру».

IMG 4376

Ростислав Руденко, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, закцентував увагу присутніх на позитивному досвіді функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних справах, а також окреслив пріоритетні напрямки розвитку.

IMG 4388

«Згідно з міжнародним законодавством обов’язок захисту конституційних прав є обов’язком держави, і тільки її. Так, відповідно до Принципів та керівних настанов щодо доступу до правової допомоги у системі кримінального правосуддя, прийнятих 20 грудня 2012 року Генеральною Асамблеєю ООН, саме «держави повинні розглядати надання правової допомоги як свій обов’язок і відповідальність» – зазначив Ростислав Руденко.

IMG 4404

Олена Матвійчук, голова Волинської обласної громадської організації «Центр правової допомоги», висловила сподівання на тісну співпрацю Ковельського місцевого центру з громадським сектором регіону та побажала успіхів команді новоствореного центру.

Наприкінці присутні відповіли на запитання журналістів.