назад
13.08.15

Безоплатна правова допомога – на захисті індивідуальних прав громадян

gol12 серпня 2015 року у місті Гайворон в приміщенні районного будинку культури відбулося засідання круглого столу на тему: «Безоплатна правова допомога – на захисті індивідуальних прав громадян». Організаторами заходу виступили Голованівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Гайворонське районне управління юстиції. Метою заходу стала презентація представникам гайворонської громади нового етапу у забезпеченні безоплатної правової допомоги для населення, пов’язаного із представництвом інтересів цілої низки соціально незахищених категорій громадян у цивільних та адміністративних спорах, починаючи із 01 липня 2015 року.

На зустрічі були присутні: Мєшков О.О.– начальник районного управління юстиції, Панасюк Т.В.– керівник апарату Гайворонського районного суду , Марущак О.Є. – адвокат, Смілянець А.А. – заступник керівника апарату, начальник відділу юридичної та організаційної роботи апарату РДА, Настенко В.С. – начальник служби у справах дітей РДА, Швець В.Е. – директор територіального центру соціального обслуговування, Валько В.Д. – начальник управління соціального захисту РДА, Стаднік А.А. – завідувач сектором мобілізаційної роботи РДА, Таужненський, Хащуватський сільські голови та Завалівський селищний голова, а також представник місцевої районної газети.

Під час круглого столу Олександр Лісовий – начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги повідомив представникам органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадським організаціям, засобам масової інформації Гайворонського району, що із початком масштабного урядового соціального проекту з`явилась можливість для самих незахищених категорій громадян, в тому числі і для представників громади Голованівського, Гайворонського, Вільшанського, Ульяновського, Добровеличківського, Бобринецького, Маловисківського, Новоукраїнського та Новоархангельського районів отримати якісний правовий захист за рахунок держави. О.Лісовий звернув увагу на те, які категорії громадян мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та документи, необхідні для підтвердження належності клієнта до однієї з вразливих категорій. Також роз’яснив учасникам заходу функції та завдання місцевого центру, графік роботи та територію обслуговування, розкрив напрями діяльності центру з урахуванням потреб регіону.

Разом з тим, О.Лісовий зазначив, що аналіз звернень громадян до офісів місцевих центрів по Україні показав, що близько 20 відсотків громадян просять, щоб їм допомогли правильно оформити субсидію, тому місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги допомагатимуть своїм клієнтам в оформленні документів на отримання субсидії.

В роботі круглого столу брала участь заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Тетяна Бойко, яка здійснила прийом громадян, що попередньо звертались до центру в телефонному режимі. А начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами місцевого центру Олена Горщак зустрілась із адвокатами, які працюють у системі надання БВПД та разом сформували механізми подальшої співпраці.

Всі учасники зібрання отримали пам’ятки, розроблені відділом взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги місцевого центру, для використання їх у роботі.

IMGP0001

IMGP0004

IMGP0033