назад
15.10.13

Безоплатна правова допомога – пріоритетний напрям роботи Міністерства юстиції

215 жовтня 2013 року відбулася прес-конференція Міністра юстиції Олени Лукаш “Ініціативи 100 днів”, яка була присвячена здобуткам Міністерства юстиції за цей період.

У ході прес-конференції Олена Лукаш зауважила, що “надання безоплатної правової допомоги – один з ключових напрямів діяльності Міністерства юстиції”, якому приділялася значана увага протягом перших 100 днів її роботи на посаді Міністра юстиції, поряд з лібералізацією візового режиму, удосконаленням виборчого законодавства, розробленням законодавчих механізмів запобігання і протидії корупції, лібералізацією роботи нотаріату та контролем за ефективністю процедур банкрутства.

Міністр також нагадала про оголошений Міністерством юстиції четвертий конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, спрямований на залучення адвокатів для здійснення представництва у цивільному та адміністративному процесі в інтересах малозабезпечених осіб, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, біженців та інших категорій осіб.

Участь у прес-конференції взяв директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.


Довідково:

Відповідно до Плану-графіка проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженого наказом Міністерства юстиції від 25.07.13 № 752/7, 14 жовтня в Україні розпочався перший етап згаданого конкурсу – розгляд конкурсними комісіями поданих понад 700 заяв від претендентів на участь у конкурсі. Триватиме перший етап до 17 жовтня включно, а вже 18 жовтня одночасно в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі відбудеться другий етап конкурсу – анонімне письмове тестування. Третій етап – індивідуальні співбесіди з претендентами – пройде в регіонах з 21 по 28 жовтня 2013 року.