назад

Робота мобільних пунктів консультування для системи безоплатної правової допомоги є доброю практикою роботи. Адже не у всіх громадян є можливість звернутись безпосередньо до центру правової допомоги. Фахівці системи виїжджають у найвіддаленіші куточки нашого краю, аби допомогти людям. Це стосується і клієнтів, що хочуть поспілкуватись з керівництвом системи області – не завжди є змога приїхати до Тернополя.

З метою надання правової допомоги та моніторингу відгуків клієнтів про роботу системи виїзні прийоми проводить директор Регіонального центру Ірина Хондогій. Цього разу керівник працювала у Зборівському бюро правової допомоги, що є підрозділом Кременецького місцевого центру.

Прийом тривав понад дві години, протягом яких клієнти системи отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Спілкувались з приводу багатьох проблем. У клієнтів виникали питання дуже різного характеру: сімейні, трудові, соціальні, доводилось консультувати і з приводу кримінальних проваджень.

– говорить Ірина Хондогій.

Збільшення розміру аліментів, поновлення на роботі та виплата невиплаченої заробітної плати, призначення соціальної допомоги, відшкодування потерпілому шкоди, завданої вчиненням злочину – основні питання, з якими звертались відвідувачі.

У нас в районі чудові фахівці бюро правової допомоги. Вони якісно надають правову допомогу, добре знають свою роботу. Звісно, спілкування з керівником системи в області дає свого роду моральну впевненість у тому, що мою проблему можливо вирішити.

– говорить клієнтка бюро п. Іванна.

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.