назад

Явище булінгу неабияк поширюється у суспільстві, чим провокує занепокоєння у батьків та педагогів, тому навчальні заклади та різноманітні організації почали масштабно проводити заходи присвячені цій досить складній та делікатній темі. 30 січня в приміщенні Івано-Франківського національного медичного університету  відбувся  показ документального фільму «Булер». Студенти-практиканти Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги також взяли участь у перегляді фільму та провели інформаційну роботу.

Організатором перегляду стала молодіжна організація «Стан», представником якої є Андрій Волик. Він зазначив, що згідно з статистикою в Україні кожного дня булінгу піддається один підліток, що вкрай жахливо.

За сюжетом стрічки було показано долю чотирьох підлітків, які стали жертвами знущань в школі. Фільм дає чітке розуміння як потрібно реагувати та діяти у випадку, коли ви чи ваші близькі потрапили в таку ситуацію.

Після перегляду кінофільму всі присутні мали змогу послухати цікаву доповідь про булінг, дізнатися його ознаки та види, а також взяли участь у цікавій дискусії про те, як реагувати, коли ти є свідком булінгу над іншими.

Практиканти були раді такому заходу, оскільки змогли більш детальніше розібратись в даній проблемі та, що найголовніше, в подальшому зможуть запобігти та протистояти такому явищу.