назад
10.10.19

Бути юристом цікаво

«Бути юристом цікаво» – саме на таку тему був проведений урок-лекція для учнів десятого класу Спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів №105 директором Лівобережного київського місцевого центру з надання БВПД Лесею Бурчак та заступником начальника відділу правової інформації та консультацій Вікторією Резніченко.

Школярів ознайомили з існуючими галузями права, напрямками роботи юристів, особливостями професійної діяльності адвоката, основними положеннями законодавства про безоплатну правову допомогу, з організаційною структурою системи надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, історією становлення безоплатної правової допомоги в Україні та можливостями працевлаштування юристів, які надає їм система БВПД.

Лектори поділилися цікавим досвідом роботи в системі, відповіли на численні запитання учнів про професійну діяльність адвокатів, порядком отримання свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю та можливостями працевлаштування випускників ВУЗів у системі БВПД. Також з керівництвом школи було домовлено про проведення у майбутньому екскурсій для учнів до Лівобережного центру та Дарницького районного суду міста Києва.