назад

День безпечного Інтернету

10 лютого напередодні Міжнародного дня безпечного Інтернету, який відзначається кожного першого вівторка лютого місця, з метою поширення знань серед дітей та молоді про безпечне використання цифрових технологій,  фахівецем Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Тетяною Жалобною проведено інформаційні уроки на тему: «Безпека в Інтернеті: що потрібно знати»  для учнів  6-11 класів  Зорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Інтернет-технології стали невід’ємною складовою життя дітей і сучасної молоді. Завдяки Інтернету діти та підлітки дізнаються необхідну інформацію, слухають музику, проглядають фільми, користуються поштою, спілкуються з іншими користувачами Інтернету. Сьогодні комп’ютер є не тільки розвагою, але й засобом спілкування, самовираження та розвитку особистості.

Діти виявляють підвищену зацікавленість до усього нового та найбільше піддаються впливу зовнішнього середовища. Тому Інтернет-безпека дітей є дуже важливою.

Працівником місцевого центру поінформовано про основні правила  безпеки в мережі Інтернет. Школярі переглянули відео-ролики щодо загроз, які найчастіше підстерігають дітей в мережі та отримали поради, як їх уникнути.

Зі старшокласниками пограли в онлайн гру: «Вижити в Інтернеті: місія (не) здійсненна». Під час гри користувачі мали змогу перевірити свій рівень знань законодавства та ознайомитися зі змістом різних цифрових платформ. Гра надала можливість підвищити правову обізнаність молоді, яка як постійний користувач мережі не має достатніх медійних знань і не усвідомлює відповідальність за наслідки поширення інформації у Інтернеті.

Наприкінці заходу Тетяна Жалобна нагадала правила Інтернет-безпеки  та Інтернет-етики для дітей і підлітків:

  • ніколи не давайте особистої інформації про себе без дозволу батьків;
  • не ведіть листування з незнайомими людьми;
  • не відкривайте листи електронної пошти, файли або Web-сторінки, отримані від людей, яких ви не знаєте або не довіряєте їм;
  • ніколи не повідомляйте свій пароль;
  • ніколи не вчиняйте дій, які можуть коштувати грошей вашій родині, окрім випадків, коли поруч з вами батьки;
  • завжди будьте ввічливими у електронному листуванні і ваші кореспонденти будуть ввічливими з вами.

На згадку про зустріч школярам та педагогічним працівникам презентовано сувенірну продукцію системи БПД: блокноти, розмальовки та календарики з контактами єдиного телефонного номеру системи безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.