назад

День БПД: кава з директором, екскурсія БПД та живе спілкування з гостями

 

10 грудня світова спільнота відзначає День прав людини, а в Україні цього року вперше ініційовано проведення  Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги – у пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 року Загальної декларації прав людини. Центри та бюро правової допомоги, зокрема й на Чернігівщині, підготували низку цікавих  заходів.

 

День розпочався із «Кави з директором» – захід, який зібрав партнерів, представників громадських організацій на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області. На каву завітали давні партнери системи безоплатної правової допомоги Чернігівщини. Під час неформального спілкування згадали  історію створення безоплатної правової допомоги, обговорили труднощі, які зустрічались на шляху розвитку системи та подальші плани і стратегічні цілі досягнення яких перед собою ставить  команда безоплатної правової допомоги. Також, темою розмови стало планування спільної діяльності на рік, що наступає, було досягнуто домовленостей про проведення спільних правопросвітницьких заходів та посилення доступу осіб до якісної правової допомоги.

«Співпраця та взаємодія системи з надання безоплатної правової допомоги з партнерами – запорука успіху нашої роботи. Часто буває так, що там де закінчуються наші можливості, для надання допомоги особі, – починаються можливості наших партнерів, і процес не зупиняється»,- підкреслила в своїй доповіді очільниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко.

 

 

Продовжився день «Екскурсією БПД», що відбувалась в приміщеннях місцевих центрів та бюро правової допомоги по всій області. На захід завітали студенти, школярі та інші бажаючі дізнатись більше про те, як працює безоплатна правова допомога з середини.
В ході екскурсії відвідувачі побачили роботу працівників центру, мали змогу бути присутніми безпосередньо під час надання консультації особі, що звернулась за допомогою, поспілкуватись з працівниками центру, які щодня надають правову допомогу громадянам та почути від них цікаві випадки зі своє практики та особливості того напряму роботи за який вони відповідають.

Також, до заходів долучились адвокати, що співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги. Вони розповіли про роботу адвоката, поділились своїм досвідом співпраці з безоплатною правовою допомогою та відповідали на запитання, що цікавили присутніх.