назад

День БПД у Сарнах: жваве спілкування, позитивні емоції та нові правові знання

Цікаві розмови, “гострі” питання, дискусії не тільки із фахівцями Сарненського МЦ, а й із високопрофесійним адвокатом, смакування оригінального печива “БПД”, перегляд цікавого відео про життя центру, а ще – участь у турнірі із “Правової монополії” – усе це за один день “пережили” юні гості, які завітали до Сарненського МЦ.

“Мене звати Вероніка, мені 16 і я хочу заміж. А в РАЦСі у нас з нареченим заяву не беруть. Що робити?”. Саме так незвично розпочалась інтерактивна екскурсія центром для ліцеїстів Сарненського ліцею “Лідер” та студентів Сарненського педагогічного коледжу, з якої стартував Всеукраїнський День БПД. А далі, отримавши опис справжніх життєвих ситуацій, гості пішли кабінетами центру – вирішувати “свої” правові проблеми. Проконсультувалися, подали документи для одержання БВПД, провели перше конфіденційне побачення з призначеним їм адвокатом.

А ще багато позитивних емоцій і знань ліцеїсти отримали під час турніру з “Правової монополії”, яким продовжився насичений і цікавий День. За час гри учні не тільки більше дізналися про свої права, але й отримали знання про те, як їх реалізувати, встигли попрацювати у різних державних органах та установах, за що отримували заробітну плату, сплачували податки, потрапляли у в’язницю. За знання, кмітливість, всебічний розвиток та старання кожна команда ліцеїстів отримала грамоти та приємні призи, а ще – посмакували оригінальним печивом “БПД”.

Вдалим завершенням заходу стало спілкування із суперпрофесіоналом своєї справи, надійним партнером БПД – адвокатом Геннадієм Михальцем. Студенти педколеджу мали унікальну можливість дізнатися багато цікавого та повчального із практики захисника, задати запитання, які їх цікавили. Геннадій Михалець наголосив: “Кожен громадянин, а особливо дитина, має право на захист, незалежно від вчиненого проступку. У кожній ситуації потрібно добре зважити усі “за” та “проти”, перш ніж переступити межу закону. Адже один необдуманий вчинок може поставити “пляму” на усе подальше майбутнє життя”.

Усім запрошеним запропонували переглянути цікаве кіно про життя центру (про роботу і не тільки), для того, щоб розвінчати міф про те, що професія юриста – це нудна і не цікава справа.

Ось так корисно, креативно, пізнавально і весело провели час гості, які завітали до Сарненського МЦ у Всеукраїнський день БПД. Аналогічні заходи були проведені у всіх бюро правової допомоги північних районів Рівненщини.