назад

День Гідності та Свободи: фахівці системи БПД Волині долучились до проведення пам’ятних заходів

Утвердження в Україні ідеалів гідності та свободи, незалежності та демократії, національних інтересів та європейського вибору – у цей день, 21 листопада шість років тому, розпочалась Революція Гідності. Україна собі та усьому світові продемонструвала, що українці – незламна та сильна духом нація, котра здатна відстояти свій демократичний вибір. Відтак, фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірина Кушпетюк та Луцького місцевого центру Анастасія Вольська взяли участь у пам’ятних заходах «З Україною в серці», що відбулись в обласному центрі, присвячені Дню Гідності та Свободи.

Представники центрів з надання БВПД, органів виконавчої влади краю та місцевого самоврядування, засобів масової інформації та громадськоcті, учасники АТО (ООС) віддали шану волинянам, котрі відстоювали право жити у вільній країні, поклавши квіти до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України, що знаходиться на Театральному майдані міста.

Ірина Кушпетюк та Анастасія Вольська поінформували лучан про систему безоплатної правової допомоги як гарантовану державою можливість захистити свої права у законний спосіб. Окрему увагу учасників АТО (ООС) зосередили на тому, що вони відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право на безоплатну вторинну правову допомогу – захист, здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру, розповсюдивши серед них тематичні буклети.