назад

Державний аграрний реєстр

22 лютого з метою інформування населення щодо функціонування Державного аграрного реєстру, в.о. начальника відділу «Жашківське бюро правової допомоги» Уманського місцевого центру з надання БВПД Аллою Лавренюк здійснено виступ на місцевому телебаченні ТРК “Жасмін” на тему: «Державний аграрний реєстр».

Телеглядачів поінформовано, що відповідно до Указу Президента України «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» від 08.11.2019 № 837/2019, у січні 2020 року у тестовому режимі розпочав функціонувати Державний аграрний реєстр.

Зареєстровані у ньому агровиробники мають можливість подавати заявки на виправлення помилок в кадастрі, документи для отримання держпідтримки та перевіряти інформацію про себе у чотирьох реєстрах: Державному земельному кадастрі, Реєстрі юридичних та фізичних осіб, Реєстрі речових прав і Реєстрі тварин.

Для реєстрації необхідно мати електронний цифровий підпис (ЕЦП). Реєстрація безкоштовна та доступна усім без винятку аграріями, навіть якщо користувач не зареєстрований як сільськогосподарський виробник.

За допомогою Державного аграрного реєстру планується спростити доступ до банківського фінансування, запровадити програми таргетованої державної підтримки, оцінювати їх ефективність.

Зазначене сприятиме створенню прозорої системи земельних відносин та налагодженню взаємодії між державою та сільськогосподарським виробником.

Наприкінці телепередачі працівником системи БПД повідомлено, що у разі виникнення додаткових питань з земельного права, а також щодо реєстрації в Державному аграрному реєстрі, кожен охочий може  отримати консультацію у відділі “Жашківське бюро правової допомоги” Уманського МЦ з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м.Жашків, вул. Благовісна, 1, тел.: (0247)60106.

Ознайомитися з відеозаписом можливо за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=_TC7W40SbHg&feature=youtu.be (починаючи з 48 хв. 32 с.).