назад

Державний аграрний реєстр

11 лютого головним спеціалістом Смілянського місцевого центру з надання БВПД Оленою Сокол та головним спеціалістом Шполянського бюро правової допомоги Каріною Асланян, спільно з представниками Шполянської міської об`єднаної територіальної громади та Лип`янської об`єднаної територіальної громади обговорено актуальні питання створення, наповнення та функціонування Державного аграрного реєстру.

Присутнім роз`яснено, що Державний аграрний реєстр – це онлайн-сервіс, де зареєстровані агровиробники можуть подавати заявки для виправлення помилок у кадастровому реєстрі, документи для отримання державної підтримки та перевіряти інформацію про себе в Державному земельному кадастрі, Реєстрі юридичних та фізичних осіб та Реєстрі речових прав. Зареєструватися і створити онлайн-кабінет можливо не виходячи з дому.

Для реєстрації необхідно перевірити наявність актуального електронного цифрового підпису (ЕЦП). Реєстрація безкоштовна і доступна всім аграріям, навіть якщо користувач не зареєстрований як сільськогосподарський виробник.

Також Державний аграрний реєстр використовують для надання консультацій агровиробникам, комунікації працівників установ Мінагрополітики із аграріями та організації торгів продукцією малих агровиробників.

У шести областях: Київській, Черкаській, Одеській, Львівській, Волинській та Миколаївській мобільні бригади операторів з 05 лютого цього року допомагають усім охочим зареєструватися. Вони збирають відгуки про функціонал і роботу системи та пропозиції щодо її поліпшення.

Участь у мобільних бригадах приймають представники системи безоплатної правової допомоги, які надають консультації з правових питань.

Поряд з цим, проведено вуличне інформування громадян міста Шполи.