назад

Для старшокласників школи №33 міста Львова провели бесіду про основні права дітей

Наскільки важливо формувати правову культуру з раннього віку, знати свої та поважати чужі права розповіли під час правової бесіди для учнів 8 класу школи №33 міста Львова представники Регіонального центру з надання БВПД та Управління патрульної поліції Львівської області.

З якого віку настає кримінальна відповідальність для неповнолітніх? Куди звертатись і як реагувати на ознаки булінгу та кібербулінгу? Як поводитись неповнолітнім під час затримання? – Про це та низку інших не менш актуальних питань, пов’язаних з правомірною поведінкою підлітків та їхніми можливостями захисту власних прав говорили з учнями начальниця відділу комунікацій та правопросвітницттва Регіонального центру Уляна Мацько та начальниця відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції, старший лейтенант поліції Тетяна Капись.

Під час уроку були присутні також класний керівник та соціальний педагог школи.

Насамкінець 8-класники отримали сувенірні значки “Право з тобою” з контактною інформацію про систему безоплатної правової допомоги.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).