назад

Дніпропетровщина: працюємо на результат

Щодень у Дніпропетровському регіоні відбуваються десятки зустрічей та заходів на яких наші правники спілкуються з громадянами, консультують, розповідають про роботу системи БПД. Ось лише декілька з них.

У Нікополі пройшов День відкритих дверей з нагоди 5-річчя Закону України «Про пробацію» . На зустріч у центр пробації прийшли представники органів поліції, соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центру зайнятості, благодійного фонду «Нове життя» та благодійної організації «БТ «Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД». А також фахівці системи безоплатної правової допомоги, які є постійними партнерами служби. Представниця центру пробації Оксана Мацевич розповіла присутнім про етапи створення та розвитку пробації в Україні, а також про її значення  для держави, суспільства та, власне, правопорушника. Під час спілкування присутні окреслили напрямки подальшої роботи та подякували партнерам. Адже саме завдяки співпраці відповідних державних служб та системи БПД відкриваються нові горизонти для складної категорії громадян та поліпшується вирішення багатьох питань.

Зелене Поле – село, яке розташоване у Криворізькому районі. Тут знаходиться Зеленопільський психоневрологічний інтернат, працює школа, магазин і є церква. Правопросвітницький рейд до цього села дав змогу інформувати і мешканців, і працівників інтернату про право усіх громадян на безоплатну первинну правову допомогу. А також про право вразливих верств населення, зокрема і осіб, стосовно яких буде розглядатись питання щодо поновлення дієздатності, на призначення адвоката за рахунок держави. Інформація виявилась настільки актуальною, що клієнти поспішили передати селом інформаційний вісник, який самостійно підготували та привезли на зустріч правники Криворізького місцевого центру з надання БВПД.

У Кам’янську фахівчиня місцевого центру з надання БВПД розповіла учням школи № 29 про права та обов’язків підлітків. Школярі обговорили з правником  явище булінгу в школі, що розуміється під поняттям “булінг”, його види, ознаки та відповідальність за нього. А також на реальних прикладах навчилися відрізняти конфлікт від булінгу. Також підлітки дізнались про відповідальність за прогул уроків та наслідки, які можуть їх у результаті таких вчинків спіткати. Цікавою була зустріч і для педагогів, які почули нове про роль у освітньому процесі вчителів та учнів.