назад
21.08.15

До Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з робочим візитом завітав радник міністра юстиції, народний депутат України Ігор Алексєєв

Сьогодні, 21 серпня 2015 року, до Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з робочим візитом завітав радник міністра юстиції, народний депутат України Алексєєв Ігор Сергійович.

В даному заході брали участь також директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області  Леонід Кропліс та начальник Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Віктор Кондратюк.

В ході робочого візиту І.Алексєєв ознайомився із специфікою роботи місцевого центру, поцікавився проблемами, які виникають в ході надання вторинної правової допомоги, здійснив прийом громадян: Таровика С.М. – учасника АТО, який звернувся з приводу соціальних пільг, зокрема лікування та надання житла; Лучейко Л.Ю щодо питань змін у законодавстві про збільшення житлової площі при будівництві; пенсіонерів  Капиці М.Н., Артеменко Н.І. та Фундаментова О.Д., яких хвилювали земельні питання та питання стосовно закриття підприємницької діяльності.

Після візиту до Місцевого центру народним депутатом у приміщенні Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області надано прес-конференцію на тему: «Діяльність центрів з надання безоплатної правової допомоги та децентралізація в системі надання послуг з боку Міністерства юстиції».

У ході прес-конференції радник міністра юстиції І.Алексєєв поінформував присутніх про можливість отримання безоплатної правової допомоги (послуг адвоката), реалізацію започаткованих Мінюстом реформ в частині передачі функції органів юстиції місцевим органам влади, в результаті чого громадянин отримає якісні послуги, а місцевий бюджет кошти.

Також, І.Алексєєв розказав, які кроки вживає Мін’юст для того, щоб мінімізувати контакт між чиновником і громадянином, з метою унеможливлення корупційних дій.

DSCN0615 ПРЕС КОНФ 1

DSCN0606