назад

Доступ до правосуддя та захист прав жителів територіальних громад

Презентація можливостей співпраці, підтримка постійного контакту з представниками громади, своєчасне реагування на проблеми жителів територіальних громад. Це лише частина питань, які піднімались під час навчання для заступників міських голів та голів об’єднаних територіальних громад. Захід провели директор Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Коваль та фахівчиня Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Ярошенко.

  • Система моніторингу правових потреб у громадах є дуже ефективним інструментом вирішення проблемних питань з якими звертаються місцеві мешканці, -наголосив Олександр Коваль. Він також підкреслив готовність сприяти громадським ініціативам щодо проведення інформаційних заходів. Серед питань, які обговорювались, були забезпечення доступу до правосуддя та захист прав жителів територіальних громад.

Наталія Ярошенко проінформувала учасників заходу про ранній доступ до правових послуг безоплатної правової допомоги у кримінальних провадженнях та реалізацію пілотного проєкту “Відновне правосуддя для неповнолітніх”, що у 2020 році буде діяти на теренах всієї України.

По завершенні заходу представники системи БПД та центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств установ та організацій Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради домовились про залучення працівників БПД до заходів з підвищення кваліфікації, що проводяться центром.