назад

Доступ громади Оріхівського району до безоплатної правової допомоги

 

1

8 червня у приміщенні Оріхівської районної ради відбувся семінар для представників селищних рад на тему «Забезпечення доступу громади Оріхівського району до правосуддя. Розширення форм взаємодії місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з органами місцевого самоврядування Оріхівського району».

2

Організатором заходу виступив  Перший запорізький місцевий центр з надання БВПД, за підтримки голови Оріхівської районної ради Карини Василівни Дудніченко. Метою семінару було розповсюдження інформації щодо можливих форм розширення доступу громади до правосуддя серед присутніх на заході голів, секретарів та юристів селищних рад Оріхівського району Запорізької області, а також представників ЗМІ.

Керівник Першого місцевого центру з надання БВПД Ольга Бородіна звернула увагу учасників семінару на порядок звернення до центрів та прийняття рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також директор запропонувала присутнім приймати активну участь у поширені інформації серед громадян про їхнє право на безоплатну первинну і вторинну правову допомогу, яку вони можуть отримати у центрі.

«Створені з метою реалізації конституційного права громадян України на безоплатну правову допомогу, центри продовжують розширяти форми взаємодії з органами місцевого самоврядування шляхом функціонування виїзних мобільних офісів, дистанційних пунктів консультування, через Skyре-зв’язок та створення у районах області бюро правової допомоги» – зазначила у своїй доповіді Ольга Бородіна.

Ярослава Братусь, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання БППД, надала присутнім інформацію про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, згідно зі ст. 14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”. .
Увагу голів селищних рад Оріхівського району привернула інформація про те, що завдяки реформуванню територіальних органів Міністерства юстиції України найближчим часом у районі запрацює бюро правової допомоги, яке суттєво збільшить правову спроможність територіальної громади в цілому.

 

Нагадуємо, що Перший запорізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 77, 2-й поверх. Тел.(061) 764-60-77. 

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).