назад

Друге рішення про видачу обмежувального припису у Маріупольському місцевому центрі з надання БВПД

5e6e6a069aca7ca8d9c538175a625721 XLДруга успішна справа адвокатів  Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  щодо видачі обмежувального припису

Жінка,яка мала намір звернутися до суду із заявою про видачу обмежувального припису стосовно її колишнього чоловіка, а саме заборонити наближатися ближче 100 метрів до місця проживання (перебування), роботи, інших місць частого відвідування; заборонити вести листування, телефонні розмови або контактувати через інші засоби зв’язку особисто та через третіх осіб, адже вже декілька місяців потерпає від психологічного та фізичного насильства з боку колишнього чоловіка, за допомогою звернулась до Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Їй було призначено адвоката Ігоря Константинова (наказ №217 від 05.02.2019, доручення від 05.02.2019 № 2019-0222868)

В обґрунтуванні вказаних вимог жінка зазначила, що перебувала у зареєстрованому шлюбі з чоловіком з 1996 року та має спільних дітей. Під час спільного проживання чоловік постійно вчиняв сварки, ображав жінку нецензурною лайкою, принижував, залякував. Не витримавши образ у 2018 році клієнтка з молодшим сином стала проживати окремо, старший син залишився проживати с чоловіком. 15 січня 2019 року Жовтневим районним судом м. Маріуполя шлюб між подружжям було розірвано. Після цього через третіх осіб чоловік став погрожувати жінці вчинити фізичну розправу .

Через деякий час, біля сімейного кафе, без будь яких пояснень, кривдник, підійшовши до жінки, наніс їй декілька ударів руками та ногами по різних частинах тіла.

Залякана жінка з заявою звернулась до чергової частини Приморського відділення поліції. ЇЇ заява була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознакою злочину, передбаченого ч.1 ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження ). Дане кримінальне провадження було спрямоване до суду для розгляду

Наступного разу, коли жінка ставила свій автомобіль в гараж, чоловік,який вже її очікував, знову застосував до неї фізичне насилля, під час якого наніс декілька ударів металевим прутом по тілу, чим спричинив тілесні ушкодження та пошкодив її автомобіль, завдавши цим металевим прутом удари по кузову, дзеркалу та задньому склу.

Крім того, чоловік примушував жінку встати перед ним на коліна та ображав нецензурною лайкою. За даним фактом вона звернулась із заявою до чергової частини Центрального відділу поліції. Дана справа була внесена в державний реєстр досудових розслідувань.

 Звісно, дії чоловіка залякували жінку, виводили з психічної рівноваги, клієнтка навіть не могла вийти на прогулянку з сином, бо боялася за своє життя та здоров’я. Втративши надію, жінка звернулась до спеціалістів Маріупольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У судове засідання заявниця надала заяву про розгляд справи за її відсутністю, але за участю адвоката,послуги якого оплачує держава, Ігоря Константинова.

Під час засідання кривдник та його представник заперечували про задоволення вимог жінки оскільки вважали, що встановлення певної відстані наближення до жінки, призведе до неможливості користування гаражем, бо їхні гаражі знаходяться неподалік один від одного, та здійснювання покупок товарів в одних і тих самих крамницях.

Дослідивши всі матеріали справи, Жовтневим районним судом м. Маріуполя Донецької області видано обмежувальний припис стосовно кривдника на два місяці та встановлено заходи тимчасового обмеження прав колишнього чоловіка, а саме – заборона наближатися ближче 50 метрів до місця проживання та перебування колишньої дружини.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги: 

Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Маріуполь, вул.Харлампієвська 15, тел :(0629)474-695

Великоновосілківське бюро правової допомоги – смт. Велика Новосілка, вул. Пушкіна буд.36, тел.: (06236) 2-10-30

Волноваське бюро правової допомоги – м. Волноваха, вул. Центральна,буд.43, тел.: (06244) 4-15-50

Вугледарське бюро правової допомоги – м. Вугледар, вул. Трифонова, буд. 22, тел.: (06273) 6-40-00,

Курахівське бюро правової допомоги – м. Курахове пр.-т Соборний, буд 4, тел.: (06278) 3-15-48,

Мангушське бюро правової допомоги – смт. Мангуш, пр. Миру,буд 70, тел: (06297) 2-34-80

Нікольське бюро правової допомоги – смт. Нікльське вул. Свободи, буд. 87, тел: ( 06246) 2 -03-54,

Покровське бюро правової допомоги – м.Покровськ, вул. Європейська 49, 2 поверх, тел: (0623) 52-19-38

Селидівське бюро правової допомоги – м.Селидове, вул. Карла Маркса, буд 41 а, тел : (06237) 7-47-90