назад
20.11.18

Директор КЦ закликав адвокатів БПД не мовчати про проблеми

20.11.2018 treningУкраїнська система надання безоплатних правових послуг є однією з кращих у світі. Передусім завдяки широкому колу отримувачів БПД та ранньому доступу до правової допомоги в разі затримання. Це відмітили учасники ІІІ Міжнародної конференції з доступу до правосуддя у системах кримінальної юстиції, що відбулася у Грузії.

Проте система надання БПД не є сталою, вона розвивається, удосконалюється.

«Щодо планів розвитку, то один найважливіших моментів – створення наглядової ради системи надання безоплатної правової допомоги, задля забезпечення її незалежності та сприяння стратегічному плануванню», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Які новації варто запровадити, які недоліки слід виправити – про це краще за все можуть розповісти надавачі та отримувачі послуг. Нині з системою БПД співпрацюють 6 тисяч адвокатів. Нещодавно оголошено XI конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, який проходитиме з 03 грудня 2018 року по 31 січня 2019 року.

«Головні цінності системи БПД – соціальна спрямованість, партнерство, прозорість. Неякісне надання послуг, зловживання, корупція є неприпустимими. Якщо адвокат стикається з неналежним ставленням, неправомірними вимогами від працівників системи, наприклад щодо розподілу справ або приймання звітності, він може повідомити про такі випадки, у тому числі й анонімно, на телефон довіри (044) 364 17 47, або на мою особисту пошту oleksii.boniuk@legalaid.gov.ua», – говорить Олексій Бонюк.

Ці повідомлення перевіряє відділ запобігання корупції, який підпорядкований особисто директору Координаційного центру.

«Гарантую об’єктивний та неупереджений розгляд кожного звернення. Перевірку таких фактів братиму під особистий контроль. Зі свого боку докладу максимум зусиль, щоб забезпечити рівні та комфортні умови для адвокатів у системі БПД», – підкреслив Олексій Бонюк.

Окрім того, Координаційний центр проводить аудит діяльності регіональних центрів з надання БВПД. Висновки цих перевірок – цінна інформація, на підставі якої відбуватиметься вдосконалення системи БПД.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube