назад

Директор Регіонального центру взяла участь у загальнонаціональному форумі «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці»

ap sud 526 червня 2018 року у місті Києві відбувся другий щорічний загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці».

У місті Одеса захід пройшов у форматі онлайн-трансляції у Центрі судової комунікації Одеської області: учасники мали змогу ставити запитання спікерам Форуму в чатовому режимі.

Регіональний захід відвідали голови та заступники судів, судді-спікери, судді, прес-секретарі судів Одеського регіону, а також представники журналістської спільноти.

Від системи безоплатної правової допомоги в Одеській області на заході була присутня директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Клішина.

ap sud 3

ap sud 8

ap sud 2

ap sud 6

ap sud 7

ap sud 5

Питання, які були обговорені на Форумі:

  • Суди і ЗМІ. Розширення можливостей співпраці: чого потребують суди від медіа?
  • Розширення можливостей співпраці: чого потребують ЗМІ від судів?
  • Канадський досвід взаємодії судів зі ЗМІ на прикладі провінції Нова Шотландія (Канада)

Захід відбувся за сприяння українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні.

Довідково.

Директорка Регіонального центру Світлана Клішина координує організаційну роботу Комунікаційного комітету системи правосуддя Одеської області.

Комунікаційний комітет системи правосуддя є робочою групою, до складу якої входять спеціалісти комунікаційних служб ключових органів місцевої влади, установ системи правосуддя і правоохоронних органів Одеського регіону.

У ході засідань члени Комітету обговорюють, зокрема, такі питання, як комунікація між органами системи правосуддя та ЗМІ, у тому числі питання спільної взаємодії прес-центрів установ, які є членами Комітету.

Міжвідомчий комітет системи правосуддя Одеської області був створений за ініціативою Канадського проекту підтримки судової реформи в Україні.