назад

Дистанційний пункт прийому громадян у системі пробації

18 лютого головними спеціалістами Черкаського місцевого центру з надання БВПД Іриною Крутоус та відділу “Чигиринське бюро правової допомоги” Оксаною Кривошеєю проведено консультування з правових питань суб’єктів пробації Соснівського та Чигиринського районних відділів філії ДУ “Центр пробації” в Черкаській області.

Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в установах пробації, є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень.

Під час зустрічі обговорено питання щодо прав громадян, їх захисту, причин  злочинності, через які молоді люди опиняються на лаві підсудних, а також шляхів їх подолання.

Засуджених ознайомлено із правовими наслідками у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень. Поінформовано щодо категорій осіб, які мають право на отримання безоплатної правової допомоги, порядку отримання первинної та вторинної правової допомоги.

До дистанційного пункту звернулося 9 громадян, які потребували роз’яснень з питань спадкового та сімейного права. Фахівцями системи БПД  надано консультації згідно чинного законодавства.

Довідково. Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України). Зателефонувавши за ним громадяни можуть дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України і отримати правові консультації фахівців.