назад

“Невидимі виборці”. Під такою назвою у середу, 21 серпня, в Ужгороді відбулося експертне обговорення питання щодо відсутності можливості участі внутрішньо переміщених осіб та трудових мігрантів у виборчому процесі на місцевому рівні.

У заході, реалізованому громадськими організаціями “Закарпаття – Донбас”, Ужгородською громадською радою у співпраці з ГО “Громадський холдинг “Група впливу”, взяли участь внутрішні переселенці, представники Регіонального центру з надання БВПД та ГТУЮ у Закарпатській області, адвокати, які надають безоплатну правову підтримку ВПО, громадський омбудсмен із зазисту виборчиз прав, громадські діячі, представники ОБСЄ та ін.

Учасники заходу мали можливість “прочитати” “живу книгу”, у межах якої внутрішні переселенці представили свої життєві історії з початку переселення з окупованої території на Закарпаття і до сьогоднішніх днів.  Переселенці окреслили основні проблемні питання, одним з яких залишається неможливість повної реалізації своїх виборчих прав.

Під час дискусії відбулося обговорення проблемних питань реалізації вимушеними переселенцями участі у місцевих виборах. Учасники зустрічі також підготували звернення до парламентарів з метою якнайшвидшого вирішення цієї проблеми.
За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні)!