назад

Фахівці бюро проводять виховну роботу з умовно засудженими особами

09.02.2017 - YZ B 3За 2016 рік центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області провели 57 виїзних правороз’яснювальних лекцій та водночас особистих прийомів у місцях несвободи. Не забувають фахівці місцевих центрів і про умовно засуджених. За 2016 рік фахівці місцевих центрів та бюро провели понад 50-ти лекцій, що включали в себе й особисті консультації для осіб, що знаходяться на обліку та є умовно засудженими.

Уже з нового року, 7 лютого, головний спеціаліст Чуднівського бюро правової допомоги Неля Осаулюк у рамках співпраці з Чуднівським районним сектором провела правороз’яснювальну лекцію для умовно засуджених із метою запобігання ними злочинності в майбутньому.

09.02.2017 - YZ B 4

8 лютого фахівці Любарського бюро правової допомоги провели роз’яснювальну бесіду з питань реалізації та захисту прав людини з особами, що перебувають на обліку в Любарському районному секторі з питань пробації. Після лекції надавали особисті консультації.

09.02.2017 - YZ B 1 09.02.2017 - YZ B 2

У приміщенні Ружинського районного сектору з питань пробації Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області 7 лютого відбувся семінар на тему: «Сучасні проблеми засуджених та ефективність надання безоплатної правової допомоги умовно засудженим».

У ході зустрічі представники сектору та бюро обговорювали причини вчинення злочинів, через які молоді люди опиняються на лаві підсудних та шляхи їх подолання. Головний спеціаліст Ружинського бюро правової допомоги Людмила Бондар ознайомила присутніх із правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень. Особливу увагу правопорушників зосередили на важливості усвідомлення ними правових та соціальних норм, які є запорукою успішної адаптації до повсякденного життя.

09.02.2017 - YZ B 3

Наприкінці заходу учасників проконсультували щодо процедури отримання безоплатної вторинної правової допомоги та ознайомили з функціями бюро.