назад

Фахівці Солонянського бюро правової допомоги регулярно надають адресну правову допомогу особам з особливими потребами

20170118 10545218 січня 2017 року співробітники Солонянського бюро правової допомоги здійснили виїзний прийом до родини пенсіонерки Валентини Строменко, яка у зв`язку з хворобою позбавлена можливості пересуватися самостійно.

Разом із пенсіонеркою проживають її неповнолітній онук та донька Ірина Черненко – громадянка з обмеженими фізичними можливостями, яка, власне, і потребувала правової допомоги. Ірина – нині розлучена, має на руках виконавчий лист, виданий Солонянським районним судом ще у 2003 році, про стягнення аліментів з батька своєї дитини. Але боржник добровільно рішення суду не виконує.

Фахівці бюро пояснили Ірині Черненко, що вона має право подати заяву на примусове виконання рішення суду до ВДВС. Юристи допомогли жінці написати заяву на ім`я начальника Солонянського районного ВДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області про прийняття виконавчого листа на примусове виконання. Крім того, з`ясувалося, що боржник має стабільний дохід – пенсію за віком, а це означає, що аліменти на утримання дитини будуть перераховуватися на рахунок стягувача регулярно, незалежно від бажання іншої сторони.

Валентині Строменко та Ірині Черненко також було надано список документів на оформлення матеріальної допомоги для придбання ліків та проінформовано щодо необхідного переліку документів для здійснення санаторно-курортного лікування. Головний спеціаліст бюро провів телефонну розмову з фахівцями УСЗН Солонянської РДА у ході якої було з`ясовано перелік санаторіїв, які можна рекомендувати для оздоровлення людям з особливими потребами.

Слід зазначити, що спеціалісти Солонянського бюро правової допомоги   регулярно  відвідують людей з обмеженими фізичними можливостями за місцем їх проживання. Працівники бюро цікавляться їх проблемами та станом здоров’я, а також постійно спілкуються  із громадянами, які потребують особливої уваги з боку суспільства.

Адреса Солонянського бюро правової допомоги: смт.Солоне, вул. Гагаріна,13, 3 поверх. Тел. (05669)2-10-28; 0683581317.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).