назад

Фахівці системи БПД допомогли відстояти право на виплату заборгованої пенсії

57572797 985302618306918 8553010698026745856 nУ 2014 році Іван Васильович разом зі своєю родиною виїхав з селища Ювілейне, що на Луганщині, до Дніпра, де його було взято на облік як внутрішньо переміщено особу. Оскільки чоловік є пенсіонером, то включно до травня 2018 року, йому нараховувалась пенсія за віком. Проте, в травні передбачену законом виплату Іван Васильович не отримав. Тому звернувся до Пенсійного фонду із заявою, в якій просив вказати причину припинення пенсійних виплат та виплатити утворену заборгованість. На той час вона вже сягнула 40 000 гривень.

У Пенсійному фонді чоловіку пояснили, що рішення про призупинення виплати пенсії починаючи з 1 травня 2018 року було прийнято на підставі отриманих відомостей з інтегрованої міжвідомчої автоматизованої системи обміну інформацією з питань контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перегинають державний кордон – «Аркан». За інформацією цієї системи Іван Васильович був довго відсутній за місцем проживання. В той же час у пенсійному фонді повідомили, що на підставі рішення комісії, виплату пенсії чоловіку буде поновлено та виплачено у грудні 2018 року.

Враховуючи те, що пенсії Іван Васильович так і не отримав, він звернувся до Новоолександрівського бюро правової допомоги за захистом своїх прав та інтересів. Фахівці бюро допомогли пенсіонеру скласти позовну заяву до суду. Який і поставив крапку у цій справі – рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду позов Івана Васильовича було задоволено в повному обсязі. А саме
✔️дії Головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області визнано неправомірними;
✔️зобов`язано сплатити на користь Івана Васильовича утворену заборгованість у повному обсязі.

З рішенням суду помжна ознайомитись за посиланням – http://reyestr.court.gov.ua/Review/80831047…

Якщо у вас виникли запитання або вам потрібна консультація юриста звертайтесь до центрів або бюро правової допомоги України, а адресу найближчого ви зможете дізнатись за телефоном контакт-центру 0-800-213-103.