назад

Фахівці системи БПД на Закарпатті навчалися, обмінювалися досвідом та змагалися

24 вересня видався для працівників системи БПД на Закарпатті надзвичайно насиченим на заходи днем.
Зокрема, цього дня в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області відбулося чергове засідання Керівної ради.

Учасники засідання – директор Регіонального центру Василь Попадинець, заступник директора Лариса Фучко, головний бухгалтер Марина Азарко, директори Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів – проаналізували результати діяльності регіонального та місцевих центрів з надання БВПД за 9 місяців 2019 року.
Також були порушені питання фінансового забезпечення роботи центрів та оплати праці юристів центрів та послуг адвокатів, а також інші робочі питання.
Успішна комунікація – основа позитивного іміджу системи БПД Під такою назвою 24 вересня начальник відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру Оксана Дудаш провела навчання для працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги.

Фахівець наголосила на важливості комунікації зі ЗМІ, органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськими організаціями, партнерами, адвокатами та клієнтами та розповіла про конкретні кроки з налагодження комунікації. Упродовж навчання були порушені й питання підготовки медіазвітів та написання інформацій, а також розміщення їх у засобах масової інформації. Представники центрів та бюро поділилися своїм досвідом налагодження комунікації та розповіли про проблемні, які часом виникають у роботі. О.Дудаш надала працівникам методичні матеріали щодо підготовки та проведення правопросвітницьких заходів, написання успішних кейсів тощо.
У цей день навчання щодо дотримання правил етичної поведінки працівників системи БПД та порядку організації надання безоплатної правової допомоги місцевими центрами для працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги провела заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко.
Цікаво пройшла й друга половина дня – працівники бюро правової допомоги юрисдикції Хустського та Мукачівського місцевих центрів завітали до Перечинського бюро правової допомоги, де мали чудову нагоду побачити приміщення бюро, ознайомитися з організацією роботи, веденням справ, прикладами успішних кейсів та обмінятися досвідом роботи.

А на завершення дня на бепедешників чекала цікава розважальна програма, приурочена до третьої річниці створення бюро. Родзинкою її став конкурс, до виконання завдань якого учасники підійшли творчо та з гумором, продемонструвавши при цьому фахові навички та знання. У результаті перемога дісталася команді “Лідер”, представленій фахівцями Хустського місцевого центру та бюро. Учасники дійства ще довго спілкувалися на робочі, й не тільки, теми, у невимушеній атмосфері в оточенні чудової закарпатської природи.