назад

Фахівці системи БПД взяли участь в проекті “Місто професій”

Нещодавно, 15 червня 2019 року, фахівці системи безоплатної правової допомоги Івано-Франківщини, спільно з партнерськими громадськими організаціями та управліннями соц.захисту населення й надзвичайних ситуацій, службою у справах дітей Івано-Франківської міськради, взяли участь в реалізації міжнародного проекту “Місто професій”.

В дитячо-юнацькому право/просвітницькому проекті, метою проведення якого було надати можливість дітям спробувати себе побувати у різних професіях. Цей захід став справжнім святом, сповненим незабутніх вражень і емоцій. Тут мрії втілювались в реальність: діти ставали рятувальниками,поліцейськими, лікарями, психологами,юристами,художниками. Було надзвичайно цікаво і дітям, і батькам,і самим організаторам та співорганізаторам.

 

Як зазначила заступник директора Івано-Франківського МЦ з надання БВПД Іванна Тичковська: «Професія юриста в дитячому розумінні – це професія,яка покликана стояти на варті справедливості суспільства.   З вуст маленьких українців інколи звучали доволі цікаві інтерпретації постаті ЮРИСТА. До прикладу, юристи – це схоже до туриста. Мабуть, дітки так думали через співзвучність слів. Зустрічались і ті, хто досить добре розуміли хто такі СУДДЯ, ПРОКУРОР, АДВОКАТ, НОТАРІУС, ЮРИСКОНСУЛЬТ, більше того, змогли розмежувати повноваження кожного з них. Дітки з величезною цікавістю слухали, задавали питання, а декілька маленьких відвідувачів з упевненістю сказали, що готові зробити вибір на користь юриспруденції.»12

13

Працівники безоплатної правової допомоги також поспілкувались з батьками: розмовляли про відповідальне батьківство, домашнє насильство,протидію булінгу в школах, право на здоровлення та відпочинок в літній період, а також надавали ряд інших юридичних консультацій.

14

15