назад

Фахівці з надання БПД Буковини долучилися до обговорення проблем жіночого політичного лідерства

Як відстоювати право жінок у політиці та в процесі прийняття рішень? Про це і не тільки йшлося у Чернівцях на засіданні обласної Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Ініціатори зустрічі – всеукраїнська громадська організація «Ліга жінок-виборців України 50/50» та «Центр громадської активності «Синергія» акцентували увагу на проблемах та перспективах розвитку жіночого політичного лідерства як на національному, так і на місцевому рівнях.

До обговорення долучилися представники влади, осередків політичних партій, ггромадських організацій, журналісти, а також фахівці системи надання безоплатної правової допомоги Чернівецької області. Зокрема, розмовляли про досягнення і виклики, які постають перед жінками-політиками в Україні та на Буковині, а також визначили шляхи інтеграції політичних інститутів, громадянського суспільства, науковців та ЗМІ з метою підтримки жінок на виборах до місцевих органів влади у 2020 році та протидії проявам гендерного політичного булінгу.

За словами голови ВГО «Ліга жінок-виборців України 50/50» Олесі Кириленко, подібні зустрічі відбуваються у різних областях України і спрямовані передусім на підтримку ефективного жіночого політичного лідерства, підвищення рівня представництва жінок в органах політичної влади та подолання гендерного розриву в політиці, на впровадження демократичних, правомірних і прозорих принципів боротьби під час політичних виборів та політичної діяльності в міжвиборчий період.

До речі, на сьогодні показник представництва жінок у Чернівецькій міській та обласній радах 10-12 %.