назад

Не лише знати свої права, а й вміти їх захищати повинні вміти діти. Випадки порушень та способи захисту прав людини можна дізнатись з підручника, але значно пізнавальніше отримати знання про такі негативні явища з реальних історій людей через кіноекран. Нову локацію фестивалю документального кіно про права людини відкрили в Тернополі.

Майданчиком для проведення кінофестивалю стала Тернопільська ЗОШ № 28, де учні зацікавились фільмами на правову тематику. Педагоги та діти підготували театралізоване дійство про історію виникнення прав та організацій, що їх захищають, під час якого в ігровій формі передали учасникам заходу зміст Загальної декларації прав людини та Конвенції ООН про права дитини.

Активну участь в заході взяли і представники системи БПД.

Підростаючому поколінню важливо вміти захищати свої права та поважати права інших. Маючи досвід організації «Правового кінозалу» наші фахівці обговорюють переглянутий фільм з учасника заходу. Це важливо, адже аналіз можливих варіантів поведінки, а головне помилок та ризиків сприяє, при виникненні потреби, практичній реалізації отриманих знань

– говорить директор Регіонального центру з надання БВПД у Тернопільській області Ірина Хондогій.

Учасникам заходу розповіли про можливість отримати безоплатну правову допомогу та особливості звернення до центрів правової допомоги. Адже діти – це категорія людей, які мають право на всі види безоплатної правової допомоги.