назад
18.09.22

Фестиваль професій «Профіленд» відбувся у Полтаві

У центральній частині Полтави  у суботу відбувся вже традиційний для містян захід  – фестиваль професій «Профіленд», що поєднав професії на одній території у різних форматах, цікавих не лише для дітей дошкільного віку, але і підлітків та абітурієнтів.

Понад 200  професій було в загальному представлено на фестивалі, більше 60 волонтерів задіяно на локаціях. Долучилися до такого дійства  начальниця відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко спільно з волонтерами системи БПД Наталією Дідою та Богданою Кужильною,  які представляли локацію системи БПД.

Під час відвідування  локації системи БПД малеча мала змогу розв’язати юридичні задачі,  відгадати правовий кросворд,  відповісти на питання з правової вікторини, а найбільш активні учасники отримали від  представників системи БПД заохочувальні подарунки. Діти також дізналися про свої права, обов’язки, які спеціальності має професія юриста, які якості має мати справжній юрист-фахівець своєї справи. Маленькі полтавці також отримали паспорти прав дитини, розмальовки з правами дитини  та буклети щодо прав дитини та інформацію про систему БПД. Фахівці системи БПД області також ознайомили батьків з правовими можливостями системи безоплатної правової допомоги на Полтавщині, а також поінформували, куди вони можуть звернутися за захистом своїх прав та яка процедура звернення за правовою допомогою.

Під час відвідування локації учасників дітлахи з задоволенням тестували карету «Швидкої допомоги», чистили зубки макету та вчились боротись з каріозними монстрами, могли навіть продіагностувати стопу та навчитись елементам домедичної допомоги!  Локація військових, рятувальників та поліцейських  була мабуть однією з найчисельніших, адже черги на зенітну установку, БТР, пожежну та поліцейські машини були довжелезні.

Дітлахи встигли оцінити таїнство роботи ляльковода і  навіть дощова погода не завадила з захопленням  відвідувати локації  майстрів з оригамі, паперопластики, макраме, бісероплетінню, створенню квітів зі стрічок.

А ще під час фестивалю учасники навчались як бойовим, так і прийомам самозахисту від найменших, до дорослих!  Також можна було вільно спробувати створити килимок чи вишивку, і з живописом теж знайомили. Створювали іграшки з шкарпеток!  Встигли спробувати неймовірної краси меджик штучки – плетіння та макіяж і зацінити умілість барберів. Знайомилися з професією технолога сільськогосподарської продукції, захоплювалися діяльністю пасічника і бджоляра.

Кухарі, кондитери та офіціанти, вчителі та спортсмени, бібліотекарі та етнографи,  викладачі англійської та перекладачі з жестової мов, робототехніки, програмісти та комп’ютерники, журналісти, оператори, монтажери, будівельники, сантехніки, візажисти, майстри нігтьового сервісу, електромеханіки, слюсарі з ремонту колісних засобів, музиканти та вокалісти,  шліфувальники, оператори станку та інженери, майстри бурових установок та геологи,  слідчі, прокурори та адвокати, обліковці та податківці, юристи, працівники ДРАЦСу та державно-виконавчої служби  – це далеко не весь перелік тих професій, з якими мали змогу ознайомитися полтавська малеча.

Поєднуючи ресурси з партнерами – ми робимо правову допомогу ще ближчою до громадян!