назад
13.02.20

Форум-театр, або як доступно розповісти про права людини

Днями у місті Києві відбувся незвичний захід для юридичної спільноти, а саме форум-театр «Pro Pravo», який організований громадською організацією “Фундація Регіональних Ініціатив”. Формат заходу дав можливість пошуку учасникам та учасницям шляхів вирішення проблеми чи виходу зі складної життєвої ситуації, в рамках запропонованих вистав. Це допомогло не лише усвідомити проблему і сформувати ставлення людей до певного явища, а й здобути навички пошуку шляхів для її вирішення, з використанням власного досвіду та досвіду інших людей.

Під час заходу учасники розігрували життєві історії, в яких порушуються права людини, кожний мав можливість відчути себе як жертвою, так і тим, хто порушує права.

Після кожної постановки відбувалося обговорення із експертами відповідного напряму щодо побаченого.

Всі теми, що були піднятими під час заходу – є актуальними у нашому суспільстві та потребують того, щоб люди про них не замовчували та знали шляхи вирішення проблем у юридичній площині, зазначив директор Регіонального центру Михайло Харін.

Так, під час проведення форуму-театру було висвітлено та обговорено такі проблеми як: домашнє насильство, дискримінація за ознакою статі та ВІЛ-статусу.

Всі постановки – є невигаданими проблеми, а історіями життя. Тому, щоб відстоювати свої права, їх перш за все потрібно знати.

Також учасники дізналися і про систему безоплатної правової допомоги, оскільки з подібними ситуаціями, щоденно звертаються люди до наших фахівців.