назад

Громадяни дізнались про виборчі права та способи їх захисту

ФотоДнями громадяни, які перебувають на обліку у Шевченківському районному відділі Центру пробації, дізнались про нюанси виборчого законодавства та способи захисту свого права голосу від спеціалістів відділу Центру пробації та Дніпровського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фахівці розповіли громадянам, що кожен виборець може сам вирішувати, прийняти йому чи ні участь в голосуванні. У разі, якщо виборець вирішив проголосувати, він має знати, що може бути включений лише в один виборчий список і проголосувати тільки один раз. Так, присутні дізнались, що кожен виборець має право на тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси, а поміж виборцем і кандидатом, якого він обирає, не має будь-яких проміжних структур. Виборець голосує за обраного ним кандидата безпосередньо, неприпустимим є застосування підкупу, шантажу, погроз та інших незаконних засобів впливу на волевиявлення виборців.

Також організатори зустрічі звернули увагу громадян, що порушення виборчих принципів – це серйозне порушення виборчих конституційних прав громадян і може мати дуже серйозні правові наслідки. А саме – визнання виборів не дійсними, а також притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Нагадуємо, що за захистом своїх виборчих прав, а також для отримання вичерпної інформації з будь-яких інших правових питань ви можете звертатись на всеукраїнську гарячу телефонну лінію 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2019/03/3{/gallery}