назад

Харків –Львів-Черкаси. Проведено засідання круглого столу в режимі відео-мосту.

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/28_11_2018/1_28_11_2018.jpg{/gallery}

26 листопада 2018 року фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях взяли участь у засіданні круглого столу на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх та відбування покарання: участь Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у захисті прав підлітків». Захід проведено в режимі відео-мосту Харків-Львів -Черкаси.

Протягом засідання обговорили проблемні питання щодо злочинності серед неповнолітніх та шляхи їх вирішення, а також як підвищити рівень правової обізнаності у дітей, підлітків, працівників освіти та учасників освітнього процесу.

У ході зустрічі озвучено статистику вчинення злочинів неповнолітніми, статистику участі адвокатів Регіонального Центру з надання БВПД у справах щодо притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх, питання медіації під час розгляду справи у суді щодо притягнення до кримінальної відповідальності неповнолітніх, відбування покарання, статистику звернень до суду РВ КВІ з поданнями про скасування звільнення від відбування покарання відносно засуджених, причини нез‘явлення за викликом інспектора та невиконання приписів органів пробації, психологічні аспекти, шляхи інформування та попередження правопорушень.2 28 11 2018

Також ділилися досвідом співпраці з Регіональним та місцевими центрами БВПД у Луганській та Харківській областях та громадськими організаціями що працюють з неповнолітніми.

Досвідом роботи у Луганській та Харківській областях та роботи у майбутньому пілотному проекті медіації, при вчиненні легких правопорушень неповнолітніми, за участі Львівської та Черкаської областей, ділилися директор Лугансько-Харківського регіонального центру Анатолій Бородавка, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Марина Старовойтова та начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів у Харківській області БВПД Максим Фень.

Засідання круглого столу було організованого громадською організацією «Захист прав фізичних та юридичних осіб» за участі Комітету з підвищення професійної кваліфікації Національної асоціації адвокатів України, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківських областях, правового клубу «PRAVOKATOR» (м. Львів), Черкаського міського відділу з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.


 

Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua