назад

Херсонщина: у центрі уваги – земельні питання

Фахівці Бериславського місцевого центру з надання БВПД провели для представників громадської організації «Діти війни» та пенсіонерів міста масштабний правопросвітницький захід.

Поспілкуватися з юристами, дізнатися про систему БПД, отримати юридичні консультації щодо земельних питань – прийшло більше ста осіб.  Адже з відкриттям ринку землі у власників земельних паїв з’явиться багато правових питань, пов’язаних з орендною платою за ділянки, операціями купівлі-продажу тощо.

З огляду на це заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання БПД Валентина Герасимчук детально розповіла мешканцям Берислава про розміри земельних ділянок, які безоплатно передаються громадянам; пояснила,  куди необхідно звертатися для отримання землі, які наразі існують вимоги до оформлення клопотання (заяви), хто може бути розробником проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, як проходить процедура погодження проекту землеустрою.

Окрім того, представниця системи БПД розглянула питання реєстрації земельної ділянки в Державному земельному кадастрі та порядок реєстрації права власності на земельну ділянку в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Присутні отримали вичерпні відповіді на свої запитання, обмінялися думками щодо земельної реформи, після чого Валентина Миколаївна розповіла їм про систему БПД, цілі, задачі та послуги, які надають юристи місцевого центру. Проінформувала громадян про захист прав та свобод людини в Україні та  можливість вільно обирати спосіб захисту своїх прав у разі порушення.
Разом з тим пояснила порядок отримання первинної та вторинної правової допомоги, виокремивши категорії осіб, які мають право на отримання  вторинної правової допомоги, тобто оформлення процесуальних документів, представництво інтересів у суді, захист.